Ήταν πριν μόλις ένα μήνα, στις 8 Σεπτεμβρίου όταν η κυβέρνηση της Τουρκίας αποφάσισε πως η Τουρκία δεν θα μπει (για πρώτη φορά) σε χειμερινή ώρα. Η επίσημη απόφαση έλεγε πως έτσι η Τουρκία «Θα έχει περισσότερο ήλιο όλο το χρόνο».

«Καταργήσαμε τη διαφορά ώρας μεταξύ χειμώνα και καλοκαίριου», είχε δηλώσει τότε με εθνική υπερηφάνεις ο πρωθυπουργός, Μπινάλι Γιλντιρίμ, σε μια του ομιλία. «Δεν θα υπάρχει καμία σύγχυση τώρα. Οι ώρες θα είναι το ίδιο και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Θα αλλάζετε εσείς, όχι οι ώρες», είχε δηλώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Έτσι κι έγινε. Από σήμερα και για πρώτη φορά η Τουρκία δεν αλλάζει ώρα, άρα παραμένει στην καλοκαιρινή ώρα. Η τουλάχιστον παράξενη απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης, είχε και ένα αποτέλεσμα που κανείς δεν περίμενε. Το αποτέλεσμα; Η Κύπρος γίνεται από σήμερα (30/10) νησί με 2 διαφορετικές ώρες , και η Λευκωσία μια πρωτεύουσα με 2 διαφορετικές ώρες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υποστηρίζει πως τα κατεχόμενα «για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους» έπρεπε να ακολουθήσουν την ώρα της Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι ήθελαν να αποφύγουν τα προβλήματα με τα δρομολόγια των πτήσεων, ειδικά των πτήσεων από την Τουρκία, «Αν με ρωτήσετε εγώ σίγουρα δεν επιθυμώ διαφορετικές χρονικές ζώνες στο νησί μας», κατέληξε.

Η καινούργια αυτή πραγματικότητα αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα πρακτικής φύσεως. Πέρα από αυτό όμως, η νέα αυτή διχοτόμηση, προσθέτει μια σουρεαλιστική νότα σε μια ήδη εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την επίλυση του Κυπριακού

Πηγή: ΗuffPost Greece

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here