Αδίστακτοι έμποροι αιχμαλωτίζουν άγρια πουλιά, για να τα πουλήσουν στα παζάρια και στις υπαίθριες αγορές.
Ξεχωρίζουν όμως και τα θηλυκά και τα θανατώνουν!

Φανέτα
Φανέτα

Το μελωδικό κελάηδημα είναι αυτό που κάνει τα πουλιά περιζήτητα.
Τις περισσότερες φορές όμως δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν στα κλουβιά και όσα τα καταφέρουν χρειάζονται αρκετό καιρό ώστε να κελαηδήσουν.Καρδερίνες, κοτσύφια και φανέτα είναι τα δημοφιλέστερα, με προτίμηση στα αρσενικά, καθώς είναι τα μόνα που κελαηδούν.
Όταν αιχμαλωτίζουν θηλυκά τα σκοτώνουν ώστε να μη χάνουν χρόνο.
Τα κυνηγάνε την περίοδο της αναπαραγωγής, οπότε στήνουν τις ενέδρες.
Τα  προσελκύουν με ψεύτικο είτε με αληθινό κελάηδημα.
Εκεί τους περιμένουν πάσσαλοι αλειμμένοι με βενζινόκολλα που τα ακινητοποιούν.

Πρόσφατα άνδρες της ομοσπονδιακής θηροφυλακής της Δ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας πήγαν στη λαϊκή αγορά του Ταύρου.
Εντόπισαν καρδερίνες, σκαρθάκια και φανέτα. Τα κατάσχεσαν καθώς η πώλησή τους απαγορεύεται και τα έδωσαν στην οικολογική οργάνωση  ΑΝΙΜΑ για να τα ελευθερώσει.

Καρδερίνες, σκαρθάκια κι ένα φανέτο μεταφέρθηκαν από τους άνδρες της ομοσπονδιακής θηροφυλακής της Δ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας στο Σταθμό Α΄Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ,. Θα απελευθερωθούν αφού λάβουν για λίγες μέρες την κατάλληλη προληπτική θεραπευτική αγωγή. Πηγή ΑΝΙΜΑ
Δεκάδες ωδικά πτηνά μεταφέρθηκαν από τους άνδρες της ομοσπονδιακής θηροφυλακής στο Σταθμό Α΄Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ . Θα απελευθερωθούν αφού λάβουν την κατάλληλη προληπτική θεραπευτική αγωγή. Πηγή 
Σκαρθάκι
Σκαρθάκι

Τα μικροσκοπικά σκαρθάκια παρότι είναι συγγενείς με τα καναρίνια δεν έχουν μάθει να ζουν στο κλουβί.
Έχουν λευκοκίτρινο χρώμα και το φυσικό τους περιβάλλον είναι στα δέντρα και στα πάρκα.
Οι καρδερίνες είναι επίσης πολύ όμορφα πουλιά αλλά δεν μπορούν να ζήσουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.
Είναι πολύχρωμα, έχουν κιτρινόμαυρα φτερά και κόκκινο χρώμα γύρω από το κεφάλι τους. Ζουν ελεύθερα στα δάση και στους αγρούς.
Η φανέτα είναι ένα ατίθασο πουλί με ιδιαίτερο κελάηδημα. Έχει απρόμαυρα φτερά και καφέ πλάτη. Ζει μαζί με κοπάδια σε ορεινές και παράκτιες περιοχές και τρέφεται με σπόρους λουλουδιών.

Δείτε στο βίντεο χιλιάδες καρδερίνες να απελευθερώνονται από τις παγίδες. Εκατομμύρια πουλιά σε όλη τη Βόρεια Αφρική πιάνονται σε δίχτυα, είτε για να πωληθούν ως ωδικά είτε ως τροφή.

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα γέμισε πράσινους παπαγάλους που δραπέτευσαν από τα κλουβιά! Η «συμμορία» αριθμεί περισσότερα από 2000 μέλη και πλέον έχει κατακτήσει, σχεδόν, όλα τα πάρκα της Αθήνας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here