Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Κύπρος ανάμεσα στις χώρες με τις καλύτερες στρατηγικές προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων παγκοσμίως για την περίοδο 2019/2020, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τον διεθνή οίκο fDi Intelligence.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων – Invest Cyprus, η έρευνα συνυπολόγισε μια σειρά παραμέτρων, ενώ ιδιαίτερη βάση δόθηκε στη στρατηγική του Invest Cyprus για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς δικαιώνουν τις προσπάθειες του Οργανισμού. Μάλιστα, επισήμανε ότι «οι συνεχείς προσπάθειες του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων δεν είναι απλώς σημαντικές, αλλά πραγματοποιούνται στη βάση μιας στρατηγικής, ικανής να συγκριθεί θετικά με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς».

Η συμβολή του Invest Cyprus στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού της Κυβέρνησης με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού και τη διείσδυσή μας σε νέες μεγάλες αγορές κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας.

Ο κ. Μιχαήλ πρόσθεσε ότι «ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού και των στόχων που έχουν τεθεί όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, διαμορφώσαμε συγκεκριμένο πλάνο δράσης και προχωρήσαμε στη δημιουργία εξειδικευμένης Μονάδας εντός του Οργανισμού με την επωνυμία “Tour Ιnvest Cyprus”.»

Η Μονάδα αυτή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας και λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επικοινωνίας για ξένους επενδυτές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here