«Κρυφή» ματιά μέσα στον κόσμο των McDonald’s είχαν την ευκαιρία να δουν εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Του Μιχάλη Μενελάου
Ξενάγηση μέσα στην κουζίνα αλλά και στους χώρους αποθήκευσης των τροφίμων του εστιατορίου McDonald’s στην Έγκωμη, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εκπρόσωποι των ΜΜΕ την Δευτέρα 8/5.
Η ξενάγηση έγινε από τον κύριο Στέλιο Πρωτόπαπα Training Consultant τωνMcDonald’s στην Κύπρο.
Η καθαριότητα των χώρων, όπου αποθηκεύονται αλλά και παρασκευάζονται τα εδέσματα της αλυσίδας, ήταν εκείνο που τράβηξε από την πρώτη στιγμή την προσοχή όλων.
.jpg)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΙΣΗΣ: «Αιμοδότης» σε μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις η McDonald’s – Αποκλειστικές συνεργασίες με «μυστικές» συνταγές
Ο κύριος Πρωτόπαπας, τόνισε το πόσο πολύ λαμβάνει υπόψιν της η McDonald’s την υγιεινή των χώρων τους. Ο Training Consultant της εταιρείας, εξήγησε πως όλοι οι υπάλληλοι κάθε μια ώρα πρέπει να μεταβαίνουν στην βρύση και να πλένονται με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, ενώ κατά την ώρα προσέλευσής τους φορούν τα πολιτικά τους ρούχα και αλλάζουν στα αποδυτήρια που έχει το κατάστημα, ούτως ώστε να μην μεταφέρουν βακτηρίδια από έξω, εντός του καταστήματος.
Όλο το προσωπικό των καταστημάτων, συμμετέχει ανά τακτά διαστήματα σε προγράμματα εκπαίδευσης ασφάλειας και ποιότητας, ούτως ώστε να ακολουθούν τους αυστηρούς κανόνες και στόχους που θέτει η εταιρεία. Για τον σκοπό αυτό, διεξάγονται ξαφνικοί έλεγχοι στα εστιατόρια.
Όσον αφορά την διαδικασία παρασκευής αλλά και μεταφοράς των προϊόντων, ηMcDonald’s βρίσκεται εκεί σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.
.jpg)
Μέσα από αυστηρούς ελέγχους από ανεξάρτητους ελεγκτές η McDonald’s επιβλέπει και διατηρεί την ποιότητα των προϊόντων τους. Όπως μας ανέφερε ο κύριος Πρωτόπαπαςτοποθετούνται ειδικές σφραγίδες στα φορτηγά τις οποίες σπάει μόνο ο μάνατζερ του καταστήματος με την παραλαβή των προϊόντων από αυτόν.
Ακολούθως μεταφέρονται για αποθήκευση εντός των δυο ψυγείων που διαθέτει το κατάστημα. Ένα για συντήρηση και άλλο για την κατάψυξη των προϊόντων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων εμφανίζεται όχι μόνο η ημερομηνία λήξης των προϊόντων, αλλά και η μέρα παραγωγής για να μπορεί η McDonald’s να προσφέρει στο κοινό φρέσκα προϊόντα.
.jpg)
Εντός της κουζίνας του καταστήματος, παρουσιάστηκε η διαδικασία ψησίματος και προετοιμασίας των πιάτων του McDonald’s, πάντα με γνώμονα την υγιεινή και καθαριότητα του χώρου.
Πέραν της καθαριότητας, η McDonald’s δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον ανθρώπινο παράγοντα. Κάτι που είναι εμφανές από τα χρόνια υπηρεσίας που έχουν πάρα πολλοί υπάλληλοι της εταιρείας. Όπως μας λέχθηκε από τον κύριο Πρωτόπαπα, τοπροσωπικό των εστιατορίων έχει τον δικό του χώρο όπου εκεί δεν έχει δικαίωμα κανείς να του κάνει παρατήρηση ή να το ενοχλήσει την ώρα του διαλείμματος και της ξεκούρασης του.
Το κοινό έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την παρασκευή των αγαπημένων του φαγητών, παραγωγής των McDonald’s αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, μέσω του προγράμματος «Open Door» τον υψηλό πήχη ποιότητας που η εταιρεία έχει θέσει. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να συμπληρώσει το σχετικό έντυπο, που μπορεί να προμηθευτεί από τα εστιατόρια.






