Κυριακή, 28 Νοέμβριος 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δεν θα διστάσουμε καθόλου να κάνουμε ό,τι και πριν από 45 χρόνια». Απειλές του Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα

Απίστευτες απειλές Ερντογάν για νέα εισβολή στην Κύπρο, ανήμερα της συμπλήρωσης 45χρόνων από την πρώτη.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο.
Αυτό συμβαίνει ενώ σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την πρώτη τουρκική εισβολή.
«Εάν απειληθεί η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και εφόσον χρειαστεί, ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει καθόλου, να κάνει ότι έκανε και πριν 45 χρόνια».

Με αφορμή τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο – που για τον λαό της Τουρκίας «γιορτάζεται» ως «ειρηνευτική επιχείρησης της Τουρκίας στην Κύπρο», ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν  δήλωσε πως «όσοι ονειρεύονται να αλλάξει το γεγονός πως οι Τουρκοκύπριοι είναι κομμάτι του τουρκικού Έθνους θα συνειδητοποιήσουν πως ματαιοπονούν».
Τόνισε πως προτεραιότητά του είναι «να διασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων οποτεδήποτε αυτό κριθεί απαραίτητο».

Στην ίδια δήλωση, αναφέρθηκε και στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώντας πως «τόσο η Τουρκία, όσο και το Ψευδοκράτος στην Κατεχόμενη Κύπρο θα αντιταχθούν στις προσπάθειες της Κύπρου να εκμεταλλευτούν τις πηγές του νησιού».

Παρά τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ, η Άγκυρα δείχνει διατεθειμένη να ακολουθήσει την ίδια επιθετική γραμμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, ετοιμάζοντας την αποστολή ενός τέταρτου ερευνητικού πλοίου -του Oruc Reis- στην Κύπρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here