Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Θα αναζητήσουν πιθανά κρούσματα εξαφανίσεων η δολοφονιών γυναικών τις περιόδους που βρισκόταν για εκπαίδευση στην Ελλάδα. 

Με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες είχε επαφή μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος λοχαγός Νίκος μεταξάς, όπως προκύπτει από τις έρευνες του γραφείου αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κύπρου.

Ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι ενδεχομένως τα θύματα να μην είναι ένα ή δύο αλλά περισσότερα.

Tην ίδια ώρα δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, ο οποίος είπε: «22 κοπέλες είναι εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτα μέχρι τώρα η αστυνομία». Υποστήριξε ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα ο «Ορέστης», δημιουργεί φόβους στις Αρχές ότι ενδεχομένως και στην ελληνική πρωτεύουσα γυναίκες να είχαν πέσει θύματά του.

Αγνοούνται 22 Φιλιππινέζες

Η εξαφάνιση της Μαίρη Ρόουζ και της εξάχρονης κόρης της είχαν δηλωθεί στην αστυνομία από τον Αύγουστο του 2018 από τον Λούη Κουτρουκίδη, πρόεδρο του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου.

Συγκεκριμένα, μετέφερε την ανησυχία του στις αρχές ασφαλείας, αφού πρώτα τον επισκέφθηκε φίλη του θύματος και τού είπε ότι είναι η τελευταία της ελπίδα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την αστυνομία.

«Με μετέφεραν στον αστυνομικό σταθμό Λεμεσού , με κάλεσαν να πάω εκεί να καταγγείλω. Όταν έφτασα πήγα στο ΤΑΕ πάνω και τους είπα τα γεγονότα. Είπα ότι πρόκειται για ένα μωρό μικρό, τότε μου είπαν 9 χρονών καροτσάκι, χάθηκε τους είπα 9 χρόνων κοριτσάκι και δεν κάνετε τίποτε; Ερευνούμε κύριε, ερευνούμε».

Ακολούθως ο αστυνομικός τον ρώτησε, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, πόσο χρονών είναι.

«Για να με φκάλει έξω, να το πούμε στα Κυπριακά, πόσο χρονών είσαι λαλεί μου; 70 χρονών απαντώ του. Είσαι 70 χρονών και κάθεσαι και ασχολείσαι εδώ με μια Φιλιππινέζα τζιαι το μωρό της; Τούτοι γιε μου εφύασιν, επήαν που τα κατεχόμενα στην Ευρώπη. Μην ασχολείσαι. Πήγαινε στο καλό τζιαι χάνεις τσαι την ώρα σου’’.

Απελπισμένος ανέφερε στο Σίγμα ότι, αφού δεν βρήκε ανταπόκριση, αποτάθηκε σε οργανώσεις αλλά και μέσω ανοικτής επιστολής, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι έχουν βρεθεί δύο νεκρές Φιλιππινέζες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, τη σορό της οποίας αναζητούν οι Αρχές στη λίμνη Ξυλιατού, η οποία δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικά χρόνια και έχει βάθος 130 μέτρα.

Με πληροφορίες από το sigmalive

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here