Η διερεύνηση της υπόθεσης με τις αξιοπερίεργες κινήσεις στους λογαριασμούς του πρώην διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργου Πούφου, κάθε άλλο παρά στάσιμη είναι.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό είναι το ξεκάθαρο συμπέρασμα που απορρέει από τα όσα δήλωσε στο ThemaOnline ο Κώστας Κληρίδης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ζητήσαμε το σχόλιό του σε σχέση με το όλο θέμα και τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μας.

Όπως μας ανέφερε, σε συνάντησή του με τους ανακριτές της υπόθεσης την περασμένη εβδομάδα ζήτησε ενημέρωση μεταξύ άλλων και για την εν λόγω υπόθεση.

«Η υπόθεση διερευνάται και μάλιστα προχωρά» πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης. Ωστόσο, όπως ήταν λογικό, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψε το ThemaOnline στις 19 Αυγούστου του 2016, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που άνοιξε ο Γιώργος Πούφος σε Ελλάδα και Ρωσία, διακινήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά ουδέποτε αιτιολογήθηκαν επαρκώς. Τα ποσά αυτά κατατέθηκαν και μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές τράπεζες το 2006 και το 2007, ενόσω ο κ. Πούφος κατείχε τη θέση του διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων.

Το FIU Ελλάδας (αντίστοιχο τμήμα με την Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης της Κύπρου) εντόπισε τις αξιοπερίεργες κινήσεις και ενημέρωσε τις κυπριακές Αρχές τουλάχιστον από το 2012. Το FIU διενήργησε έρευνα για τον Πούφο, καθώς ο τελευταίος δεν είχε αιτιολογήσει τα ποσά που διακίνησε στους λογαριασμούς του, ενώ είχε δηλώσει άλλη ιδιότητα. Αυτή του ορκωτού λογιστή. Παρέλειψε, δηλαδή, να αναφέρει ότι ήταν διευθυντής του ανώτατου φορολογικού τμήματος της κυπριακής πολιτείας.

Οι έρευνες «πάγωσαν» από πλευράς Κύπρου, καθώς ο τότε Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, είχε συνάντηση με τον Πούφο, ο οποίος του είχε δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Πάντως, το σίγουρο είναι πως αυτές οι εξηγήσεις δεν έπειθαν. Εξ ου και ο νυν Γενικός Εισαγγελέας μετά τις αποκαλύψεις μας που συζητήθηκαν και στη Βουλή, έδωσε οδηγίες για να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης. Όπως είχαμε γράψει στις 8 του τρέχοντος μήνα (08/05/2017), ο Πούφος προσπάθησε να αιτιολογήσει ποσά ύψους 600.000 ευρώ που διακινήθηκαν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελλάδα, με οικόπεδο που κληρονόμησε από την μητέρα του στην Ελλάδα και το οποίο πώλησε. Μόνο που αυτό το ακίνητο του απέφερε πολύ λιγότερα χρήματα, ήτοι 159.000 ευρώ. Με απλά λόγια, το ποσό που δεν δικαιολόγησε ανέρχεται στις 441.000 ευρώ.

Υπάρχουν και άλλοι παραμέτροι που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακρίτρια της ΜΟ.Κ.Α.Σ. σε ενημερωτικό σημείωμα για την όλη υπόθεση κάνει λόγο για ενδεχόμενη εξαπάτηση των ελλαδικών αρχών, σε ό,τι αφορά την πώληση ακινήτου που είχε ο Πούφος στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ THEMAONLINE:

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΟ.Κ.Α.Σ.: Κάποιος «σφύριξε» στον Πούφο ότι ήταν αντικείμενο έρευνας! – Εκτεθειμένος ο Πέτρος Κληρίδης

ΠΟΥΦΟΣ: Πλήρως εκτεθειμένος από έκθεση της ΜΟΚΑΣ για το οικόπεδο- «…δηλώθηκε χαμηλότερη τιμή» – Ο λογαριασμός του στην Εθνική Τρ. – ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΥΠΡΟΣ: 441.000 ευρώ «ουρανοκατέβατα» σε λογαριασμούς του πρώην υπεύθυνου Φορολογίας! – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχίζουν να ψάχνουν για τις 800.000 ευρώ του Πούφου – Γιατί η ΜΟΚΑΣ δεν εμφανίστηκε στη Βουλή

ΕΛΑΜ: «Μας προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία η αποκάλυψη του ThemaOnline»​

ΕΔΕΚ: Θα εγγράψει θέμα στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline για Πούφο

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here