Φήμες για μεσολάβηση του Αρχιεπισκόπου για την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Jho Taek Low, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για τεράστιες απάτες, κυκλοφορούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Μακαριότατος είχε αποστείλει δύο επιστολές προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, ζητώντας την πολιτογράφηση του Low, επικαλούμενος συζητήσεις για επενδύσεις σε εκκλησιαστική γη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Jho Taek Low ήρθε στην Κύπρο και έκανε επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ με αγορά έπαυλης στην Αγία Νάπα προκειμένου να του δοθεί το διαβατήριο. Μόλις πήρε την κυπριακή υπηκοότητα, εξαφανίστηκε από το νησί.

Παρότι ο Μαλαισιανός ήταν καταζητούμενος για οικονομικό σκάνδαλο και διεθνώς επικηρυγμένος την περίοδο που του δόθηκε η υπηκοότητα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πολιτογράφησή του.
Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου Β’, προς τον υπουργό εσωτερικών έχει ημερομηνία 10/9/2015, ενώ η πρόταση πολιτογράφησης έγινε μία μέρα μετά, στις 11/9/2015.

Οι νέες εξελίξεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και της κοινής γνώμης, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου, αλλά και της Κυβέρνησης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here