Τον περασμένο Ιούλιο η Δίωξη Ναρκωτικών της Κύπρου ενημέρωσε την αντίστοιχη της Αυστραλίας για ένα μεγάλο φορτίο που επρόκειτο να φύγει από τη Λεμεσό με κατεύθυνση το Σίδνεϊ. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες.

645 κιλά χαπιών ecstasy (μεθαμφεταμίνη) κατέσχεσε τελικά η αυστραλιανή αστυνομία στο Σίδνεϊ. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε ψησταριές.

Οι έρευνες διήρκεσαν έξι μήνες και άρχισαν μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στις αυστραλιανές αρχές, η YKAN (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών) Κύπρου. Συγκεκριμένα, οι κυπριακές αρχές έστειλαν σήμα για πιθανή μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αυστραλία μέσα σε κοντέινερ.

Το εμπόρευμα ήδη βρισκόταν στο πλοίο για το Σίδνεϊ και με την άφιξή του διενεργήθηκαν έρευνες, όπου βρέθηκαν 200 ψησταριές. Ακολούθησαν εξετάσεις και αναλύσεις και διαπιστώθηκε ότι κάτω από τη βάση των ψησταριών, βρίσκονταν κρυμμένες τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκε κι ένα ποσό της τάξης των 300.000 δολαρίων, αλλά και 3,5 κιλά κοκαΐνης.

Για την υπόθεση, οι αρχές της Αυστραλίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο προσώπων.
Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, στην επιχείρηση συμμετείχαν υπηρεσίες από την Αυστραλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here