Τα προκαταρκτικά στοιχεία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων για το φονικό του Στροβόλου φαίνεται να δείχνουν τις επαφές που είχαν κάποιοι πριν και μετά το έγκλημα. Παράλληλα, από τα οικονομικά δεδομένα των θυμάτων φαίνεται ότι δεν ευσταθεί η πληροφορία ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου είχε αποσύρει πρόσφατα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι την Πέμπτη θα δοθούν επίσημα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των τεσσάρων υπόπτων για το διπλό φονικό, γεγονός που θα δείξει τις όποιες επαφές έκαναν μεταξύ τους πριν και μετά το έγκλημα. Αυτό θα ενισχύσει τις καταθέσεις που έχει στα χέρια της η Αστυνομία όσον αφορά την εμπλοκή τους στο φονικό.

Τα τηλεφωνήματα

Πάντως, τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στους ανακριτές δείχνουν πως ύποπτοι είχαν τηλεφωνικές επαφές μεταξύ τους κατά τις κρίσιμες ώρες του φονικού.

Επίσης, από την αποκάλυψη των τραπεζικών δεδομένων των θυμάτων δεν φαίνεται να ευσταθεί η πληροφορία ότι είχαν αποσύρει από τράπεζα μεγάλο χρηματικό ποσό που πιθανόν αυτό να ήταν και το κίνητρο των δραστών.

Το χρηματοκιβώτιο είχε κλαπεί το 2015

Ως προς τούτο, ξεκαθαρίζει πλέον ότι στόχος ήταν το χρηματοκιβώτιο που διατηρούσε ο Χατζηγεωργίου στο σπίτι του, ωστόσο αυτό κλάπηκε το 2015, για το οποίο υπάρχει υπό εκκρεμότητα ποινική υπόθεση. Πιθανόν αυτό να μην το γνώριζαν οι ύποπτοι και διέπραξαν ένα τόσο φρικτό έγκλημα, χωρίς τελικά να κάνουν τη μεγάλη μπάζα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας προτίθενται αύριο να οδηγήσουν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου τον 33χρονο Λ.Τ για να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του.

Ο ύποπτος, που αρνείται ανάμιξη στο διπλό φονικό, έχει διορίσει δικηγόρο και μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί για ανάκριση, παρά τα δημοσιεύματα. Αυτό θα γίνει μόλις είναι έτοιμα τα αποτελέσματα DNA τόσο από το φονικό όργανο όσο και από τα ρούχα που φορούσε ο δράστης, τα οποία υπέδειξε ο ίδιος σε βαρέλι στο σπίτι του πατέρα του στην Αγλαντζιά.

Όπως προκύπτει, ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν στο βαρέλι πιθανόν χλωρίνη, για ν’ αλλοιώσει τα τεκμήρια, ωστόσο φαίνεται ότι σ’ αυτά εντοπίστηκε γενετικό υλικό.

Υπεύθυνη πληροφόρηση

Στο μεταξύ, με γραπτή δήλωσή του, σε σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, θεωρεί ότι το περιστατικό αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους σε ότι αφορά τον τρόπο που διεξάγονται ο δημόσιος διάλογος και η ενημέρωση.

Όπως τονίζει, η αλληλοεπίρριψη ευθυνών δεν συμβάλλει στην αυτοβελτίωση. Ο κάθε θεσμός και το κάθε μέσο ενημέρωσης πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του.

«Θεωρώ ότι η αξία της λιτής πλην όμως υπεύθυνης επίσημης πληροφόρησης από την Αστυνομία έχει αναγνωριστεί. Ωστόσο, ως Αστυνομία δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Αναγνωρίζοντας ότι πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, έχω δώσει σχετικές οδηγίες έτσι ώστε, σε ανάλογα περιστατικά, η Αστυνομία να εφαρμόζει πιο συγκεκριμένο πλαίσιο πληροφόρησης των δημοσιογράφων για το οποίο θα υπάρξει σε σύντομο χρόνο ενημέρωση».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας τονίζει επίσης ότι η υπό αναφορά υπόθεση οδεύει προς πλήρη εξιχνίαση και οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: philenews.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here