Έξι είναι οι τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ κατά τη διάρκεια εργασιών στην μονάδα u-3300 που έχει υδρογόνο. Συνολικά έγιναν τέσσερις εκρήξεις εκ των οποίων η πρώτη ήταν η πιο ισχυρή.

Από τις πρώτες πληροφορίες, στο Θριάσιο έχουν μεταφερθεί ένας 31χρονος αλλοδαπός με εγκαύματα στο 70% και δύο Έλληνες, ένας 43χρονος με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και ένας 29χρονος με ελαφρύτερα εγκαύματα.

Άλλοι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του Ομίλου στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το έργο της κατάσβεσης έχει αναλάβει η πυρασφάλεια, ενώ έξω από την πύλη παραμένουν σε επιφυλακή 7 οχήματα της πυροσβεστικής.

Το διυλιστήριο ήταν κλειστό και γίνονταν εργασίες συντήρησης.

elpe2

Καταγγελία των εργαζομένων για μην τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Η πυροσβεστική, έστειλε στο σημείο 7 οχήματα και 25 άνδρες, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά είναι υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έγινε έκρηξη στη δεξαμενή και ότι κατά τις εργασίες δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας. Όπως είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής.

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here