Παρελθόν αποτελούν από την κυπριακή αγορά τα ιστορικά τσιγάρα Royals.
Του Μιχάλη Μενελάου
Σταμάτησε η κυκλοφορία των ιστορικών τσιγάρων Royals στην κυπριακή αγορά από την εταιρεία «Photos Photiades Ltd».
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο BusinessNews, ο sales manager καπνικών προϊόντων της εταιρείας Μαρίνος Λουκά, η παύση της κυκλοφορίας των τσιγάρων Royals έγινε από την δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.
Ο κύριος Λουκά εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τον κολοσσό «British American Τobacco», που η Photos Photiades Ltd συνεργάζεται. Η British American Τobacco θέλει να δώσει έμφαση στις διεθνείς και δυνατές μάρκες τσιγάρων, αποσύροντας ή μειώνοντας τις μάρκες στις αγορές.
Η παύση της κυκλοφορίας των «Royals» είναι μια ευκαιρία για «συγύρισμα» του portfolio της εταιρείας μας ανέφερε ο κύριος Λουκά. Για τους σκοπούς του «συγυρίσματος», το τελευταίο εξάμηνο αποσύρθηκαν από την κυπριακή αγορά και άλλες μάρκες τσιγάρων όπως τα Crown, τα Craven A και τα John Player.
Μιλώντας για τα Royals, ο κύριος Λουκά ανέφερε πως «είναι μια μεγάλη μάρκα, αλλά ταυτόχρονα και μια γερασμένη μάρκα», τονίζοντας πως οι «παλιοί» καπνιστές την προτιμούν, χωρίς να έχει ιδιαίτερη απήχηση στις μικρότερες ηλικίες. Γι’ αυτό τον λόγο η εταιρεία στρέφει το κοινό των Royals σε μια άλλη οικογένεια τσιγάρων, των Rothmans, η οποία είναι ενταγμένη στο portfolio της Photos Photiades Ltd.
«Είναι σχεδόν το ίδιο τσιγάρο με 10mg καπνού, την ίδια πίσσα και τον ίδιο καπνό αλλά και με την ίδια τιμή», δήλωσε στο BusinessNews ο sales manager καπνικών προϊόντων της εταιρείας.
Για την ομαλή μετάβαση των καπνιστών των τσιγάρων Royals στα Rothmans, ο κύριος Λουκά δήλωσε πως μειώθηκε η τιμή των Rothmans για να φτάσει την τιμή των Royals, ενώ ο καπνός που χρησιμοποιείτο στα τσιγάρα είναι ο ίδιος. Αποτέλεσμα την εν λόγω ενέργειας είναι οι δυο μάρκες τσιγάρων να είναι ίδιες, με μόνο το λογότυπό τους να τις χωρίζει.
Στην κυπριακή αγορά κυκλοφορούν το επόμενο διάστημα τα νέα «Sky blue» Rothmans 7mg αλλά και τα «100σταρια» Rothmans καθώς παρατηρείται μια στροφή του κοινού στα «100σταρια» τσιγάρα.