Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σκληρό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και δείχνει 12 σκυλιά να πέφτουν από γκρεμό, την στιγμή που τρέχουν να κυνηγήσουν ένα ελάφι.

Τα σκυλιά τρέχουν προς την κορυφή ενός γκρεμού για να πιάσουν ένα ελάφι, έπειτα από σχετική εντολή του Ισπανού ιδιοκτήτη τους. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του, βλέπει τον κυνηγό να εμφανίζεται στο πλάνο, ο οποίος με ένα μαχαίρι στο χέρι, σκοτώνει το ελάφι.

Την ίδια στιγμή κάποια από τα σκυλιά που βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού, παραπατούν και πηδούν προς το κενό. Ο άνθρωπος που βιντεοσκοπεί το σκηνικό, προειδοποιεί τον κυνηγό να αντιδράσει. Έξι από τα σκυλιά είχαν βουτήξει στο κενό. Το βίντεο έχει αναπαραχθεί ακόμα και από τον ηγέτη των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, καθώς και από πολλούς Ισπανούς καλλιτέχνες.

Δεν είναι γνωστό τι απέγιναν τα σκυλιά που έπεσαν από τον γκρεμό, καθώς η ένωση Ισπανών κυνηγών ανακοίνωσε μόνο ότι βρέθηκαν επί τόπου κτηνίατροι που παρείχαν φροντίδα στα ζώα, χωρίς να γίνεται σαφές αν και πόσα επέζησαν.

Αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από φιλοζωικούς σύλλογους στην Ισπανία κατηγορούν τους κυνηγούς για έλλειψη ευαισθησίας  στα ζώα που σκοτώνουν αλλά και στα σκυλιά που τους συντροφεύουν στο κυνήγι. Παράλληλα, με αφορμή το βίντεο ξεκίνησε ένα κίνημα από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης που κάνει έκκληση στους πολιτικούς για να αλλάξει η νομοθεσία σχετικά με το κυνήγι.

Το κόμμα PACMA, το οποίο επιδιώκει την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα ανέφερε, μέσω twitter: «Η βαρβαρότητα του κυνηγιού. Ένα ελάφι και αρκετά σκυλιά πέφτουν από την άκρη ενός γκρεμού».

«Είναι καιρός να αναζητηθούν ευθύνες από πολιτικούς που παραμένουν αδιάφοροι στα δεινά που βιώνουν αυτά τα ζώα», συμπληρώνει το κόμμα.

Λόμπι υπέρ του κυνηγιού έκαναν λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», το οποίο οφείλεται «στο ένστικτο και τη φύση των σκυλιών».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here