Η ιστορία ενός κατά συρροήν δολοφόνου που αιχμαλωτίζει και σκοτώνει ταξιδιώτες στην Αυστραλία δεν είναι απλώς το σενάριο της ταινίας «Wolf Creek». Είναι η πραγματική φονική δράση του Ίβαν Μίλατ. Σκότωνε θύματα που κυκλοφορούσαν με ένα σακίδιο στην πλάτη. Γι’ αυτό και έμεινε γνωστός ως «Backapack Killer». Παρότι καταδικάστηκε για 7 δολοφονίες, είναι ύποπτος για πολύ περισσότερες.

Το θύμα παρέλυσε, αλλά συνέχιζε να το σφάζει

Τα πρώτα δύο θύματα που ανακαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1992, είχαν ταξιδέψει στο νότιο Σίδνευ για να βρουν δουλειά, ενώ αγνοούνταν από τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Βρέθηκαν μαχαιρωμένες τυχαία από δύο δρομείς στο Belango State Forest. Η Τζόαν Γουόλτερς σφαγμένη επανειλημμένα, με μια πληγή στην σπονδυλική στήλη, θεωρείται πως είχε παραλύσει, ενώ ο δολοφόνος συνέχιζε να της επιτίθεται βίαια. Οι λεπτομέρειες από την κατάσταση του σώματός της υποδηλώνουν πως είχε δεχτεί και σεξουαλική επίθεση. Το δεύτερο θύμα, Καρολίν Κλαρκς βρέθηκε να έχει πυροβοληθεί 10 φορές στο κεφάλι.

Η Καρολιν Κλαρκς βρέθηκε με 10 μαχαιριές στον λαιμό

8 μαχαιριές και κατάγματα στο κεφάλι

Στην ίδια κατάσταση, με ανοιχτό φερμουάρ, μαχαιριές σε λαιμό, στήθος και πλάτη βρέθηκαν μετά από ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 1993 ένα ζευγάρι Αυστραλλών που αγνοούνταν από το 1989. Λίγες μέρες αργότερα, μετά από έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν και τα τελευταία τρία θύματά του. Στο ίδιο πάρκο θαμμένοι και με τον ίδιο τρόπο μαχαιρωμένοι ήταν ένα ζευγάρι Γερμανών, μαζί με μία φίλη τους. Ήταν φανερό ότι όλοι είχαν πέσει θύματα από τον ίδιο δολοφόνο.

Έθαβε τα πτώματα με συγκεκριμένο τρόπο

Τα 7 θύματά του βρέθηκαν θαμμένα στο Belango State Forest. Ο Ίβαν Μίλατ αφού έσφαζε τα θύματα του, τα έθαβε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Πρώτα τοποθετούσε το πρόσωπο τους στο χώμα με τα χέρια τους να είναι δεμένα πίσω στη πλάτη τους. Πάνω στις σορούς τους έφτιαχνε πυραμίδες με ξύλα και κλαριά.

«Πορτραίτο τρόμου», το βιβλίο με φωτογραφίες αντικειμένων των θυμάτων

Προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων του, βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου. Πορτοφόλια, ρούχα, κουβέρτες, εξοπλισμός για κάμπινγκ ήταν μερικά από τα στοιχεία που αποθήκευε σπίτι του. Πολλά από αυτά τα χρησιμοποιούσε ή τα δώριζε σε μέλη της οικογένειάς του και στη κοπέλα του. Οι φωτογραφίες αυτών των αντικειμένων έγιναν βιβλίο από τον αστυνομικό Kλιβ Σμολ, που οδήγησε την έρευνα και των 7 θυμάτων του Μίλατ. Ο αστυνομικός περιέγραψε το βιβλίο ως μια ιστορία ανυπολόγιστης βιαιότητας, ένα πορτραίτο τρόμου, αλλά και ως μια ιστορία για την οποία οι οικογένειες των θυμάτων συναντήθηκαν κάτω από τρομακτικές συνθήκες.

Η καταγγελία από το θύμα που δραπέτευσε

Οι φόνοι συνδέθηκαν με το πρόσωπο του δράστη όταν ένα από τα θύματα κατάφερε να δραπετεύσει και να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία. Ο Βρετανός Πολ Όνιονς και αυτός με σακίδιο στο ίδιο δάσος, έπεσε θύμα πυροβολισμών από το Μίλατ, αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Οι πληροφορίες που έδωσε στην αστυνομία για την επίθεση του το 1990, οδήγησαν στη σύλληψη του Ίβαν και την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούλιο του 1996.

Γράμματα του Ίβαν Μίλατ από τη φυλακή έγιναν βιβλίο

Δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή του. Από τη φυλακή έστελνε δύο φορές την εβδομάδα γράμματα στον ανιψιό του, ο οποίος δημιούργησε μια συλλογή 94 γραμμάτων και τη δημοσίευσε σε ένα βιβλίο το 2015. Σε αυτό παρουσιάζει τον Ίβαν ως αθώο, καταγγέλλει τα μέσα και αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα κατά εκείνον για τον εγκλεισμό του θείου του.
O Ίβαν Μίλατ τεμάχισε το δάχτυλο του σε μια προσπάθεια να το στείλει σε ένα φάκελο στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στη φυλακή προχώρησε σε απεργία πείνας την οποία διέκοψε μετά από μια εβδομάδα διαπραγμάτευσης.
Κλήθηκε να δώσει αποδείξεις το 2001 για την εξαφάνιση τριών ακόμα ταξιδιωτών με σακίδιο, ωστόσο τελικά δε μπόρεσαν να του προσάψουν κατηγορίες.
To 2005 το αίτημα του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε και έτσι παραμένει στη φυλακή.

 

Διαβάστε ακόμα στη «Μτχ»:Ο «Χασάπης του Ανόβερου» δολοφόνησε περισσότερους από 25 ομοφυλόφιλους. Τους δάγκωνε το λαρύγγι και μετά πουλούσε το κρέας τους στη μαύρη αγορά!

Διαβάστε ακόμα στη «Μτχ»:“Εάν ποτέ βγω έξω, θα αρχίσω να σκοτώνω και πάλι». Ο κατά συρροή δολοφόνος της Ουκρανίας που σκότωσε 52 ανθρώπους με σφυριά και τσεκούρια. Από την φυλακή απειλούσε και τον ουκρανό πρόεδρο.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here