Το κτήμα Τατοΐου είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσαν γαλαζοαίματοι και γράφτηκαν σημαντικά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας και του πολιτικού παρασκηνίου.
Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και ακόμα και στις μέρες μας, παρόλο που δεν είναι σωστά συντηρημένο, η έκταση και το πράσινο, που διαθέτει εντυπωσιάζουν.
Το 1872 το αγόρασε ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄και έτσι ξεκίνησε η βασιλική ιστορία του κτήματος που αρχικά ήταν θερινό ανάκτορο.
Το Τατόι λειτούργησε για πάρα πολλά χρόνια ως ένα πρότυπο κτήμα που παρήγαγε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Tatoi _Voutyrokomeio 2MTX
Το κτίριο που στέγαζε το βουτυροκομείο σήμερα έχει μαραζώσει και καταρρέει. Σε αυτό το σπιτάκι, που μοιάζει να βγήκε από τα παραμύθια, φτιαχνόταν το κορυφαίο βούτυρο της εποχής του

Το βούτυρο, το γάλα και το κρασί του, πωλούνταν σε εκλεκτά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας.
Το  ενδιαφέρον είναι  ότι, το κτήμα το οργάνωσε ένας αντιβασιλικός διευθυντής, που διορίστηκε όταν εκδιώχτηκε η βασιλική οικογένεια από το  1924 έως το 1935.
Χάρη σε αυτόν ο χώρος αναδείχθηκε και έπαψε να είναι ζημιογόνος.

Ρήμαξε και το οινοποιείο. Η στέγη κατέρρευσε πάνω στα δρύινα βαρέλια.
Ρήμαξε και το οινοποιείο. Η στέγη κατέρρευσε πάνω στα δρύινα βαρέλια

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου», τα προϊόντα που παρήγαγε το κτήμα, αλλά και πόσοι υπάλληλοι εργάζονταν εκεί, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Κύπριοι; Τι ήταν το «άριστον γεύμα», πως μαγείρευαν το κρέας και τι θεωρούσαν λιχουδιά. Ο σίτινος και ο φάκινος άρτος και το διάσημο «Κύπριον νάμα»…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here