Σε ηλικία δεκαέξι χρόνων ο Αμερικανός Σάντρο Μίλερ ήξερε ότι θα γίνει φωτογράφος. Παρατηρώντας βιβλία με τις δουλειές καταξιωμένων φωτογράφων έμαθε την τέχνη της σύνθεσης, του φωτισμού και της προσωπογραφίας.

Ο Μίλερ τα κατάφερε κι έγινε ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της γενιάς του.
Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Forbes, GQ και Esquire, με την American Express, την Coca-Cola και την BMW, και εξασφάλισε την αναγνώριση ως ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους διαφημίσεων.
Παράλληλα με τη διαφήμιση έκανε και έργα για προσωπικούς λόγους, εκδίδοντας λευκώματα. Φωτογράφισε τη ζωή στην Κούβα, μουσικούς των μπλουζ και διάφορες ομάδες χορού.
Στα τέλη της δεκαετίας του 90 συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Τζον Μάλκοβιτς ενώ εργαζόταν στο Θέατρο Steppenwolf. Έγιναν στενοί φίλοι και συνεργάστηκαν για περισσότερα από 20 χρόνια.
Το 2013, η Sandro αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα έργο για φωτογράφους των οποίων οι εικόνες συνέβαλαν στη διαμόρφωση της καριέρας του.


Αφού επέλεξε τριάντα πέντε εικόνες, επικοινώνησε με τον Μάλκοβιτς, ο οποίος αμέσως συμφώνησε να συμμετάσχει.
Όταν μιλάει για τον Μάλκοβιτς ο Σάντρο δηλώνει: «είναι ο πιο λαμπρός και παραγωγικός άνθρωπος που γνωρίζω. Η μεγαλοφυΐα του είναι ασύγκριτη. Μπορώ να προτείνω μια ιδέα και μέσα σε λίγες στιγμές, κυριολεκτικά μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια μου. Εμπιστεύεται τόσο το έργο μου όσο και τη διαδικασία … Είμαι πραγματικά ευλογημένος που τον έχω ως φίλο και συνεργάτη μου. »

Ο Σάντρο Μίλερ και ο Τζον Μάλκοβιτς

«Μάλκοβιτς, Μαλκόκιτς, Μάλκοβιτς: Φόρος τιμής στους δασκάλους της φωτογραφίας». Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος του Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Μάλκοβιτς.
Ο μεγάλος ηθοποιός μεταμορφώνεται σε Αϊνστάιν, Τσε, Χέμινγουεϊ, Νταλί, Χίτσκοκ, Μπέτι Ντέιβις και πολλούς άλλους.
Μέσα από την ικανότητα του Μάλκοβιτς και το καταπληκτικό φωτογραφικό μάτι του Μίλερ το αφιέρωμα υποκλίνεται στην ιστορία της φωτογραφίας και στους μεγάλους δημιουργούς της.

Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Φωτογραφία του Yousuf Karsh το 1957
Μπέτι Ντέιβις. Φωτογραφία του Victor Skrebneski το 1971
Αντι Γουόρχολ. Φωτογραφία του ιδίου το 1986
Πάμπλο Πικάσο. Φωτογραφία του Irving Penn, το 1957
Αλμπερτ Αϊνστάϊν. Φωτογραφία του Arthur Sasse, το 1951
Τζαν Νίκολσον. Φωτογραφία του Herb Ritts, το 1988

 

Διαβάστε: Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Μέριλιν που δημοσιεύθηκαν με 40 χρόνια καθυστέρηση. Πριν γίνει διάσημη σταρ του Χόλιγουντ πληρωνόταν με 10 δολάρια ως μοντέλο

 

 

Διαβάστε: «Zangaki». Οι μυστηριώδεις Έλληνες φωτογράφοι που έγιναν διάσημοι στη Μέση Ανατολή. Απαθανάτισαν την Αίγυπτο του 19ου αιώνα, διαφήμισαν την καθημερινότητα του λαού και ανέδειξαν τα αρχαία μνημεία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here