Πέρασαν 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και η δημοσιογραφική έρευνα της «Μηχανής του Χρόνου» λύνει το μυστήριο πίσω από μια σειρά φωτογραφιών, με τον άντρα που έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα της Πατησίων έξω από την κεντρική πύλη.
Πρόκειται για τον ναυτικό Γιάννη  Συλλογίδη, ο οποίος χτυπήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή που είχε ακροβολίσει η χούντα και σημάδεψε το θύμα του από την ταράτσα του απέναντι κτιρίου.

Δείτε στο βίντεο τη μαρτυρία του Μιχάλη Μπέση που βοήθησε τον τραυματισμένο φίλο του να σωθεί.
Στη φωτογραφία είναι ο μελαχρινός με το μουστάκι, που τον μεταφέρει.

Πρόκειται για μια διάσημη φωτογραφία του 1973 που δεν είχε μέχρι τώρα τεκμηριωθεί και επιτέλους  αποκαλύπτεται η ταυτότητα των εικονιζομένων.
Η εικόνα δείχνει έναν νεαρό άνδρα με λευκό πουκάμισο να σωριάζεται στο έδαφος χτυπημένος μετά από πυροβολισμό.
Σαστισμένοι οι γύρω του, να προσπαθούν να καταλάβουν αν είναι ζωντανός και πώς μπορούν να τον βοηθήσουν.
Στο πλευρό του στέκεται ο γαμπρός του Μιχάλης Μπέσης ο οποίος αρχικά έχει σαστίζει.
Αμέσως όμως φώναξε βοήθεια.

polytexneio-traumatias2
Η τεκμηρίωση της φωτογραφίας από τη «Μηχανή του Χρόνου» λύνει το μυστήριο. Ο άνδρας στο οδόστρωμα είναι ο Γιάννης Συλλογίδης, ο οποίος επέζησε χάρη στη σωτήρια επέμβαση ενός φοιτητή της ιατρικής, που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, καθώς αιμορραγούσε ο μηρός του

Ο άνθρωπος που σπεύδει κοντά τους είναι ένας φοιτητής της ιατρικής, ο οποίος εικονίζεται δεξιά στη φωτογραφία και του σώζει την ζωή, με τη γραβάτα του φίλου του Μπέση, που μας μιλάει στο βίντεο.
Τη χρησιμοποίησε για να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία από το χτυπημένο του μηρό.
Αυτόν τον άνδρα αναζητά σήμερα η οικογένεια του θύματος για τον ευχαριστήσει. Τα χρόνια πέρασαν, αλλά δεν τον έχουν ξεχάσει.

Οι δύο φίλοι έζησαν μια ζωή μαζί. Αριστερά ο Μπέσης και δεξιά ο Συλλογίδης.
Οι δύο καλοί φίλοι έμειναν κοντά ο ένας στον άλλο μέχρι το τέλος. Αριστερά ο Μιχάλης Μπέσης χωρίς τη «σωτήρια» γραβάτα του και δεξιά ο Γιάννης Συλλογίδης που ανάρρωσε και αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τα σοβαρά προβλήματα στο πόδι του. Έζησε πολλά χρόνια, έκανε οικογένεια και έφυγε πριν από δύο χρόνια από καρκίνο

Εάν υπάρχει κάποια πληροφορία για τον γιατρό παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας στο info@mixanitouxronou.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο facebook

polytexneio-traumatias 3

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here