Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1942 και δείχνει μια γυναίκα ανεβασμένη στο περβάζι του παραθύρου της στον δεύτερο όροφο του σπιτιού της στο Μπρούκλιν.

Είναι αποφασισμένη να αυτοκτονήσει και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τη μεταπείσουν. Εκείνη κρατώντας έναν καθρέφτη στο χέρι αμύνεται απειλώντας να τους χτυπήσει.
Δείχνει αποφασισμένη και τίποτα δεν τη σταματά. Θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της.
Η 42χρονη Έντνα Έγκμπερτ είναι σε απελπιστική κατάσταση. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο 20χρονος γιος της Φρεντ παντρεύτηκε και αμέσως μετά κατετάγη στον στρατό. Από τότε δεν είχε λάβει ούτε ένα γράμμα του.
Ο πόλεμος συνεχιζόταν και η κα Έγκμπερτ θεωρούσε ότι ο γιος της ήταν νεκρός. Έτσι, μια μέρα, βγήκε στο περβάζι και φώναξε «θα πηδήξω».
Γείτονες και περαστικοί βλέποντας το θέαμα, φώναξαν την αστυνομία.
Τέσσερις αστυνομικοί ανέβηκαν στο διαμέρισμά της, βγήκαν στα παράθυρα και προσπαθούσαν να τη μεταπείσουν. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι έστηναν ένα μεγάλο δίχτυ ακριβώς από κάτω.
Το ύψος ήταν τόσο μικρό που ήταν βέβαιο πως αν έπεφτε στο δίχτυ δεν θα τραυματιζόταν.

Για αρκετή ώρα κι ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται κάτω από το σπίτι της, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τη μεταπείσουν, ενώ η κα Έγκμπερτ αμυνόταν με τον καθρέφτη που κρατούσε.
Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία, πλησίασαν την 42χρονη γυναίκα, την έπιασαν από τα μπράτσα και την κάθισαν στο περβάζι.

Κι ενώ η κα Έγκμπερτ συνέχιζε να αντιστέκεται, οι αστυνομικοί, με μια αστραπιαία κίνηση την έσπρωξαν και η απελπισμένη μάνα έπεσε στο δίχτυ.
Οι περίπου 600 περαστικοί και γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί, αμέσως έκαναν πίσω.
Οι αστυνομικοί σήκωσαν ήσυχα την κα Έγκμπερτ και την οδήγησαν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.
Η 42χρονη γυναίκα σώθηκε όμως κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε στη συνέχεια. Αν ο γιος της της έγραψε τελικά ή όχι.

Οι εφημερίδες της εποχής περιέγραφαν το περιστατικό και αποκαλούσαν ήρωα τον αστυνομικό που παρά τις απειλές του καθρέφτη, κατάφερε να κρατήσει επί 25 λεπτά στο περβάζι την κα Έγκμπερτ μέχρι να στηθεί το μεγάλο προστατευτικό δίχτυ.

Διαβάστε: Η φωτογραφία της ομαδικής εκτέλεσης στο Ιράν που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ αλλά ο φωτογράφος παρέμεινε ανώνυμος για 27 χρόνια. Ποια ήταν τα θύματα και τι απέγινε ο φωτογράφος (Προσοχή! Σκληρές Εικόνες)

 

Διαβάστε: Η εντυπωσιακή φωτογραφία του 1875 με την ομορφότερη γυναίκα που έζησε στις Φιλιππίνες. Είχε κινεζικές ρίζες και ήταν απόγονος μεταναστών… μα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here