Σε λιγότερο από δύο χρόνια η Μαίρη Ελίζαμπεθ Ουίλσον σκότωσε τους 4 συζύγους της. Η μέθοδος των δολοφονιών ήταν κοινή και αποτελεσματική. Με τη  χρήση φωσφόρου δηλητηρίαζε κάθε άνδρα που επέλεγε να βρίσκεται κοντά της και κληρονομούσε τις μεγάλες περιουσίες τους.

Σε δύο χρόνια έγινε τέσσερις φορές χήρα

Όταν παντρεύτηκε τον τρίτο της σύζυγο, τον Όλιβερ Λέοναρτ, έναν συνταξιοδοτημένο κτηματομεσίτη, ο γάμος τους κράτησε μόλις 12 μέρες. Ο άτυχος σύζυγος πέθανε από ανακοπή καρδιάς και άφησε και αυτός στη χήρα την περιουσία του. Δεν άργησε να παντρευτεί και τον τέταρτό της σύζυγο, τον Έρνεστ Ουίλσον, από τον οποίο πήρε όχι μόνο το επώνυμο του, αλλά κληρονόμησε τα κτήματα και την περιουσία του. Σε ένα χρόνο γάμου, η άπληστη χείρα είχε εξολοθρεύσει και τον τέταρτο σύζυγο της και δεν πήγε ούτε στην κηδεία του να τον θρηνήσει.

Παρότι οι τέσσερις άνδρες της είχαν πεθάνει με πολύ μικρή χρονική διαφορά, κανείς δεν είχε υποπτευθεί τι μπορεί να συμβαίνει και να προκαλούνται οι θάνατοι όλων των ανδρών της τόσο σύντομα.

Το μαύρο χιούμορ και ο χαρακτηρισμός «εύθυμη χήρα»

Η Ουίλσον δεν έδειχνε στο περιβάλλον της να θρηνεί για την απώλεια των συζύγων της. Οι γείτονες της είχαν αντιληφθεί ότι οι άντρες πέθαιναν πολύ γρήγορα, με ανησυχητική συχνότητα μετά τον γάμο τους με τη χήρα. Σε μια τελετή από τους πολλούς γάμους είχαν ακούσει την πανούργα σύζυγο να απαντά πως θα φυλάξει κομμάτια από την τούρτα που είχε περισσέψει για την κηδεία του γαμπρού. Με μαύρο χιούμορ είχε ειρωνευτεί τον νεκροθάφτη που συχνά επισκεπτόταν, καθώς του ζήτησε έκπτωση γιατί ήταν καλή και συχνή πελάτης. Από αυτά τα περιστατικά η Μαίρη Ελίζαμπεθ Ουίλσον έμεινε γνωστή ως η «εύθυμη χήρα».

Η Μαίρη Ελίζαμπεθ Ουίλσον δηλητηρίασε τους τέσσερις συζύγους της σε λιγότερο από δύο χρόνια

Ισχυρίστηκε ότι το φώσφορο των διεγερτικών χαπιών σκότωσε τους συζύγους

Η αστυνομία υποπτεύθηκε την εύθυμη χήρα, όταν εκταφιάστηκαν οι δύο τελευταίοι σύζυγοί της και επιβεβαιώθηκε πως οι δύο άνδρες δηλητηριάστηκαν από φώσφορο.
Το 1958 οδηγήθηκε σε δίκη στην οποία κατηγορήθηκε για το θάνατο μόνο των δύο εκ των τεσσάρων ανδρών που είχε δολοφονήσει, του Όλιβερ Λέοναρντ και του Λάρυ Ουίλσον. H νεκροψία των θυμάτων έδειξε πως στον οργανισμό τους υπήρχε μεγάλη ποσότητα φωσφόρου. Η δολοφόνος δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες περί δηλητηρίασης, αντιθέτως ισχυρίστηκε πως οι άνδρες λάμβαναν διεγερτικά χάπια, στα οποία περιλαμβανόταν το φώσφορο.

Καταδίκη μόνο για τις δύο δολοφονίες

Η «εύθυμη χήρα»

Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν το δικαστήριο και έτσι θεωρήθηκε ένοχη για τις δολοφονίες. Όταν οι δικαστές την ρώτησαν τι έχει να πει για να αποτρέψει τη θανατική καταδίκη, με την οποία θα τιμωρούταν, εκείνη έμεινε άφωνη και άφησε αναπάντητο το ερώτημα.

Η «εύθυμη χήρα» καταδικάστηκε σε θάνατο. Ήταν η τελευταία γυναίκα που τιμωρήθηκε με τη θανατική καταδίκη στο Ντούρμαν της Αγγλίας. Ωστόσο, λόγω ηλικίας, στην 68χρονη γυναίκα δόθηκε χάρη και η ποινή της μετατράπηκε σε ισόβια καταδίκη. Εξέτισε 4,5 χρόνια στη φυλακή και πέθανε έγκλειστη σε ηλικία 72 χρόνων. Οι σοροί των δύο πρώτων ανδρών εκταφιάστηκαν αργότερα και χωρίς έκπληξη οι παθολόγοι συνειδητοποίησαν πως και σε αυτούς υπήρχε ποσότητα φωσφόρου.

Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: Η πρώτη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος στην Ελλάδα ήταν η «δηλητηριάστρια της Μάνης». Σκότωσε με παραθείο 4 συγγενείς της, ανάμεσά τους και τον 5χρονο ανιψιό της. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε...

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here