Sigmalive:

Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μαζευτεί, αλλιώς θα αντιμετωπίσει προβλήματα, που πολύ λίγες χώρες αντιμετώπισαν σ’ αυτόν τον κόσμο, προειδοποίησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από το Νιού Τζέρσεϊ, όπου, παρότι κάνει διακοπές, είχε σύσκεψη με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.
Μερικές ώρες αφότου η βορειοκορεατική στρατιωτική ηγεσία δημοσιοποίησε ένα λεπτομερές σχέδιο για την εκτόξευση πυραύλων, που θα μπορούσαν να περάσουν πάνω από την Ιαπωνία και να πλήξουν τη νήσο Γκουάμ, ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τη ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας τον ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι θα πρέπει να είναι «πολύ ανήσυχος» στην περίπτωση, που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.
Αντί να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να κατεβάσει τους τόνους, όπως τον καλεί να πράξει η διεθνής κοινότητα, δύο ημέρες αφότου δήλωσε πως οι απειλές της Πιονγκγιάνγκ θα αντιμετωπιστούν με «φωτιά και οργή, που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος», ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε πως η προειδοποίηση, την οποία απηύθυνε στη Βόρεια Κορέα «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».
Είναι καιρός, τόνισε, κάποιος να ορθώσει το ανάστημά του για τον λαό αυτής της χώρας και για τους λαούς άλλων χωρών.
Ερωτηθείς αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος περιορίστηκε να απαντήσει «θα δούμε τι θα γίνει».
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.
Θεωρώ ότι η Κίνα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, τόνισε.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε, ωστόσο, πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ.
Μόλις 14 λεπτά θα απαιτηθούν στην περίπτωση, που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.
Στο μεταξύ, την ώρα, που η φραστική κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγκγιάνγκ συνεχίζεται, η Ε.Ε. προχώρησε σε επέκταση του καταλόγου των προσώπων και των νομικών οντοτήτων, που θέτει στο στόχαστρο, στο πλαίσιο των κυρώσεων, που επιβάλλει σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
Οι αρχές του Κουβέιτ, εξάλλου, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα εναντίον της Βόρειας Κορέας, τα οποία περιλαμβάνουν την κατάργηση των απ’ ευθείας πτήσεων προς και από την Πιονγιάνγκ, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KUNA, επικαλούμενο επίσημη πηγή στο ΥΠΕΞ της χώρας.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την κατάργηση των ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου, τις γνωστές βίζες, σε Βορειοκορεάτες υπαλλήλους και την κατάργηση εμπορικών αδειών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here