Στο Ριζοκάρπασο βρέθηκε το κρατικό κανάλι ΡΙΚ, προκειμένου να καλύψει ρεπορτάζ σχετικά με τους εγκλωβισμένους και εν όψει της νέας μονομερούς απόφασης του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει δασμούς στα προϊόντα που δίδονται στους εγκλωβισμένους.

Η δημοσιογράφος που βρέθηκε στο κατεχόμενο χωριό, συνομίλησε με τους εγκλωβισμένους προκειμένου να καταγράψει τις αντιδράσεις του αλλά και να τους ρωτήσει για τη ζωή τους στο ψευδοκράτος και τις σχέσεις που διατηρούν με τους γείτονές τους.

Κάποιοι ανάφεραν πως το επίδομα που λαμβάνουν, των 370 ευρώ ή 550 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, είναι από μόνο του προβληματικό και ελάχιστον ενώ αναφερόμενοι στην επιβολή δασμών τόνισαν ότι αυτή η τακτική επιδεινώνει την ήδη κακή οικονομική τους κατάσταση.

Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται στον κλάδο της γεωργίας, κτηνοτροφίας ή είναι ψαράδες και έτσι δεν είναι αρκετό το εισόδημα για να ζήσουν.

Εντύπωση προκαλούν ωστόσο τα λόγια δύο ηλικιωμένων γυναικών. Η πρώτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τα πλάσματα τα ξένα, τούτα που ήρταν που την Τουρκία, εμείς συναναστρεφούμαστε, περνούμε σαν τα αδέρφκια.

Τζαι να μεν ακούετε όποιον έρτει τζαι λαλεί παραπάνω κουβέντες ποτζιή», ενώ η δεύτερη σε συνομιλία με τη δημοσιογράφο η οποία της είπε «ήρθαμε να δούμε πως περνάνε οι εγκλωβισμένοι» του απάντησε «Δόξα σοι ο Θεός κόρη μου, μια χαρά. Οι εγκλωβισμένοι εσείς είσαστε, ποτζιή».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here