Ειδικές δυνάμεις του Μάλι, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο της πόλης Μπαμάκου, όπου μέλη τζιχαντιστικής οργάνωσης κρατούσαν  μέχρι και αυτή την ώρα τουλάχιστον 140 ομήρους. Από τα πυρά των τρομοκρατών έχουν πέσει νεκροί τρεις όμηροι, ενώ συνολικά μοιάζει πως οι νεκροί ανέρχονται τώρα στους 18, με έναν από αυτούς να είναι Βέλγος πολίτης.

Επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, συνεπικουρούμενων από αμερικανικές και γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκεται σε εξέλιξη στο σημείο, όπου φαίνεται πως πλέον οι τρομοκράτες δεν κρατούν κανέναν όμηρο.
Οι τρομοκράτες κρατούσαν αρχικά 170 ανθρώπους, ενώ φαίνεται πως άφηναν ελεύθερους όσους γνώριζαν το Κοράνι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνεται πως αρκετοί ακόμη από τους ομήρους κατόρθωσαν να διαφύγουν με τον αριθμό να υπολογίζεται αυτή τη στιγμή σε 125 πελάτες και 13 εργαζόμενους.
mali

Οι υποστηρικτές μιας αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης- παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβαν πριν από λίγο την ευθύνη για την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο στη πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμακό, με μήνυμα που ανήρτησαν στο Twitter.

Η Αλ Μουραμπιτούν, μια οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό.

https://youtu.be/EPeA37qWaMk

Η λίστα με τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης

Πέρα των πολιτών από το Μάλι, οι μέχρι τώρα πληροφορίες από όλο τον κόσμο δίνουν την παρακάτω λίστα με τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης. Παραμένει άγνωστο πόσοι από τους παρακάτω είναι όμηροι των δραστών και πόσοι έχουν δραπετεύσει ή παραμένουν υπό προστασία εντός του κτιρίου:

12 Γάλλοι, εργαζόμενοι της Air France διέμεναν στο κτίριο. Η εταιρία επιβεβαίωσε πως βρίσκονταν στην Μπαμάκο και παράλληλα ακύρωσε κάθε πτήση από και προς το σημείο.

7 Αλγερινοί, από τους οποίους οι έξι είναι μέλη επίσημης αντιπροσωπείας της χώρας που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο για επαφές με γαλλική εταιρία. Οι αλγερινές αρχές ανέφεραν νωρίτερα πως και οι επτά έχουν διαφύγει, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

2 Γερμανοί, οι οποίοι κατόρθωσαν να βγουν από το κτίριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τους.

6 Αμερικανοί τέθηκαν υπό προστασία, αμέσως μετά την έναρ

4 Βέλγοι ήταν παρόντες την ώρα της ομηρίας, όπως αναφέρουν οι βελγικές αρχές που δεν διευκρινίζουν αν βρίσκονται ανάμεσα στους ομήρους.

7 Κινέζοι διέμεναν στο ξενοδοχείο, όπως μεταδίδει κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων

20 Ινδοί φαίνεται πως είναι μεταξύ των ομήρων, όπως μεταδίδουν οι ινδικές αρχές.

7 Τούρκοι, μέλη της Turkish Airlines βρίσκονταν επίσης στο κτίριο, από τους οποίους πέντε έχουν απελευθερωθεί. Δύο ακόμη παραμένουν στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η τουρκική αεροπορική εταιρία.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here