Ο Χίρο Ονόντα όχι μόνο κατάφερε να επιζήσει στο  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντά του ως ανθυπολοχαγός του ιαπωνικού στρατού ως το 1974!

Το εκπληκτικό είναι ότι, όταν οι αρχές τον βρήκαν απομονωμένο στη ζούγκλα του νησιού Λούμπανγκ, πίστευε ότι ο πόλεμος βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη και αυτός είχε καθήκον να μην εγκαταλείψει τη θέση του.

s
Ο Hiroo Onoda παραδόθηκε το 1974

91ετών σήμερα, ο Χίρο Ονόντα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί υπόδειγμα αφοσιωμένου στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Βρέθηκε μαζί με άλλους τρεις φαντάρους στο απομονωμένο νησί των Φιλιππίνων στις 26 Δεκεμβρίου του 1944.
Πήρε σαφείς εντολές να μην παραδοθεί, να μην αυτοκτονήσει και γενικά, να περιμένει τον ιαπωνικό στρατό να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

Ο πόλεμος τελείωσε, η Ιαπωνία ηττήθηκε και φυσικά, το τελευταίο πράγμα που σκέφτηκαν σε μία χώρα που ήταν κατεστραμμένη από τις πυρηνικές βόμβες, ήταν ο Ονόντα και η ομάδα του. Όλα αυτά τα χρόνια, οι τέσσερις στρατιώτες συνέχιζαν να σκοτώνουν αυτούς που θεωρούσαν εχθρούς τους, αλλά στην πραγματικότητα δολοφονούσαν αθώους κατοίκους του νησιού.

suzuki
Ο Χίρο Ονόντα με τον Νάριο Σουζούκι στο Λούμπανγκ.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναγκάστηκε να στείλει πολλές φορές αεροπλάνα, που έριχναν φυλλάδια, στα οποία αναφερόταν ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει.
Οι πιστοί στρατιώτες όμως, κάθε φορά θεωρούσαν ότι τα φυλλάδια ήταν κόλπα των συμμάχων, για να τους ξετρυπώσουν. Με τον καιρό, οι σύντροφοί του πέθαναν κι ο Ονόντα έμεινε μόνος του.
Ούτε τότε όμως παραδόθηκε.

Τελικά, το 1974, ένας Ιάπωνας φοιτητής, ο Νάριο Σουζούκι, αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα πράγματα που ήθελε οπωσδήποτε να κάνει, ήταν να βρει ένα πάντα, τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, τον Γέτι και τον ανθυπολοχαγό Ονόντα.

Παραδόξως, αυτό που δεν κατάφερναν επαγγελματίες, το κατάφερε ο Σουζούκι. Βρήκε τον Ονόντα, του είπε ότι ο πόλεμος τελείωσε και προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Μάταια όμως. Ο Ονόντα θεωρούσε ότι ο Σουζούκι ήταν αιχμάλωτος των συμμάχων και προσπαθούσε να τον παγιδεύσει. Είπε λοιπόν στον φοιτητή, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του, παρά μόνο αν έπαιρνε διαταγή από τον ίδιο τον στρατηγό Γιοσίμι Τανιγκούτσι, που τον είχε στείλει στο νησί.

Ο Ονόντα έκανε την περιπέτειά του βιβλίο, με τον τίτλο "Δεν παραδίνομαι".
Ο Ονόντα έκανε την περιπέτειά του βιβλίο, με τον τίτλο «Δεν παραδίνομαι».

Πράγματι, οι ιαπωνικές αρχές βρήκαν τον συνταξιούχο πλέον στρατηγό και τον έστειλαν στο Λούμπανγκ.
Ο 29ετής πόλεμος του Ονόντα έλαβε τέλος στις 10 Μαρτίου του 1975, όταν παρέδωσε το σπαθί σαμουράι που είχε, στον δικτάτορα των Φιλιππίνων, Φερντινάντο Μάρκος.
Ο Μάρκος έδωσε χάρη στον Ονόντα, για τα εγκλήματά του αυτά τα 29 χρόνια, αφού ο αφοσιωμένος στρατιώτης πίστευε ότι ακόμη πολεμούσε για την πατρίδα του.

Διαβάστε επίσης: «Πήρα εντολή να καταστρέψω ολοκληρωτικά το Παρίσι και να πεθάνω στα ερείπιά του». Ο Γερμανός στρατηγός που αγνόησε τον Χίτλερ…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here