Ο Μπόμπι Φάρελ ήταν αναμφισβήτητα ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης και «frontman» του θρυλικού συγκροτήματος Boney M που μεσουρανούσαν τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80. Ήταν η ψυχή της μπάντας, ο «Daddy Cool», με τις χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του συγκροτήματος. Γεροδεμένος, ντυνόταν με αστραφτερά κοστούμια, έκλεβε τις εντυπώσεις.

O Μπόμπι Φάρελ γεννήθηκε το 1949 στο νησί της Καραϊβικής, Αρούμπα, το οποίο ανήκε στις Ολλανδικές Αντίλες. Μετά το σχολείο έγινε ναυτικός για δύο χρόνια και στη συνέχεια πήγε στη Νορβηγία, στην Ολλανδία και στη Γερμανία, όπου έβρισκε περιστασιακές δουλειές ως DJ. Εκεί του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία όταν ο παραγωγός Φρανκ Φάριαν του πρότεινε για γίνει μέλος μιας νέας μπάντας που ετοιμαζόταν, με το όνομα «Boney M».

O Μπόμπι το 1976 έγινε ο πρώτος άνδρας του γκρουπ. Δυο χρόνια αργότερα η δημοτικότητα των «Boney M» εκτοξεύθηκε με το “The Rivers of Babylon” και το “Rasputin”, το οποίο, αν και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, όταν τους κάλεσαν στη Σοβιετική Ένωση για συναυλία τους απαγόρευσαν να το παίξουν. Οι «Boney M» ήταν η πρώτη δυτική μπάντα που προσκλήθηκε από σοβιετικό ηγέτη να παίξει στην Κόκκινη Πλατεία.


Κάποια στιγμή ο Φάριαν αποκάλυψε ότι ο Φάρελ δεν τραγουδούσε στα τραγούδια που ηχογραφούνταν σε στούντιο. Σε όλα τα τραγούδια την αντρική φωνή έκανε ο Φάριαν, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι γυναίκες της μπάντας. Ο Φάρελ τσακώθηκε με τον παραγωγό και έφυγε από την μπάντα το 1981 για να επιστρέψει το 1984. Στο μεταξύ είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη. Χώρισε το 1995.

Σύμφωνα με την κόρη του Φάρελ, ο παραγωγός στέρησε από τον «frontman» του γκρουπ τα δικαιώματά του από τα τραγούδια τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φάρελ να χάσει το εισόδημά του. Ξεκίνησε σόλο καριέρα με δικούς του μουσικούς, διατηρώντας πάντα το ίδιο «disco» στυλ.

Ο Μπόμπι Φάρελ πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου του 2010 από ανακοπή. Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε μετά από συναυλία στην Αγία Πετρούπολη. Συμπτωματικά, ο Φάρελ πέθανε στην ίδια πόλη και την ίδια ημερομηνία με τον Ρασπούτιν, το όνομα του οποίου ήταν ο τίτλος μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Boney M.

Διαβάστε: «Millii Vanilli», το συγκρότημα με τους «μαϊμού» τραγουδιστές που βραβεύτηκαν με Γκράμι, αλλά ανοιγόκλειναν το στόμα τους! Δείτε πως αποκαλύφθηκε η μουσική απάτη και τι απέγιναν

 

Διαβάστε: Ρόδα, τσάντα και σούζες στην Πανεπιστημιούπολη των 80’s. Οι παράνομες κόντρες των μηχανόβιων που εξελίχθηκαν σε υπερθέαμα. Ακόμα και ο επικεφαλής αξιωματικός της αστυνομίας δήλωνε «τα παιδιά είναι δεξιοτέχνες» (βίντεο) 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here